CKB: Od danas ponovo krediti

Bez autora
May 10 2010

Crnogorska komercijalna banka CKB od danas ponovo počinje kreditnu aktivnost, koja je bila zaustavljena duže od godinu u po. Iz banke je saopšeno da je u periodu ekonomske krize, uspostavljanjem novih procedura rada, analizom tržišta i sveobuhvatnim mehanizmom procjene rizika, ponovo uspostavljen proces kreditiranja kompanija i građana preko modifikovanog proizvoda CKB gotovinski krediti. U CKB kažu da će se proces odobravanja kredita građanima razlikovati u odnosu na dosadašnju praksu, jer će banka taj proces zasnivati na boljem poznavanju klijenata i kvantitativnoj ocjeni njihove kreditne sposobnosti. CKB gotovinski krediti namijenjeni su klijentima koji najmanje tri mjeseca redovno primaju platu preko te banke. Mogu ih koristiti rezidsnti i nerezidenti od 18 do 65 godina starosti, a odobravaju se na rok od tri do 60 mjeseci, u iznosu od 500 do deset hiljada eura. Najniža, i to nominalna kamatna stopa je 13,99 odsto, a visina kamate će zavisiti od procjene rizika.

CKB: Od danas ponovo kreditiCrnogorska komercijalna banka CKB od danas ponovo počinje kreditnu aktivnost, koja je bila zaustavljena duže od godinu u po.

Iz banke je saopšeno da je u periodu ekonomske krize, uspostavljanjem novih procedura rada, analizom tržišta i sveobuhvatnim mehanizmom procjene rizika, ponovo uspostavljen proces kreditiranja kompanija i građana preko modifikovanog proizvoda CKB gotovinski krediti.

U CKB kažu da će se proces odobravanja kredita građanima razlikovati u odnosu na dosadašnju praksu, jer će banka taj proces zasnivati na boljem poznavanju klijenata i kvantitativnoj ocjeni njihove kreditne sposobnosti.

“CKB gotovinski krediti namijenjeni su klijentima koji najmanje tri mjeseca redovno primaju platu preko te banke. Mogu ih koristiti rezidsnti i nerezidenti od 18 do 65 godina starosti, a odobravaju se na rok od tri do 60 mjeseci, u iznosu od 500 do deset hiljada eura. Najniža, i to nominalna kamatna stopa je 13,99 odsto, a visina kamate će zavisiti od procjene rizika. Krediti su prevashodno namijenjeni stalno zaposlenim klijentima i penzionerima, sposobnim da prije 65. godine starosti vrate posljednju ratu kredita”, objašnjeno je iz CKB-a.

U banci dalje ističu da je minimalni iznos mjesečne rate 30 eura, a za zajmove ispod hiljadu eura nije potreban žirant. Međutim, za veće kredite potrebna su tri žiranta, a od jednog će se tražiti administrativna zabrana na platu, kao i od klijenta koji podiže kredit. Žiranti moraju biti državljani Crne Gore, ali ne moraju primati platu preko CKB-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik